Gerecycled Aluminium Verkeersbord

Het verhaal achter Via van Dalen’s CirQ 100% Gerecycled Aluminium Verkeersbord.

De wereld van weg- en straatmeubilair ondergaat een groene revolutie en Via van Dalen loopt voorop met een opmerkelijke innovatie: het CirQ 100% gerecycled aluminium verkeersbord. De transformatie van het traditionele verkeersbord van nieuw aluminium naar het verkeersbord van gerecycled aluminium is een verhaal dat het lezen waard is, met innovatie en duurzaamheid als hoofdrolspelers.

Er groeit een toenemend bewustzijn onder beheerders van weg- en straatmeubilair. De vraag naar groene en duurzame producten en diensten stijgt. Maar toch wil niet iedere beheerder naar de BIO-verkeersborden die inmiddels in diverse grondstofsoorten op de markt verkrijgbaar zijn..

Een traditioneel verkeersbord wordt gemaakt van aluminium plaatmateriaal, voorzien van een coating-laag en een reflecterende sticker. Een product dat niet groen of CO2 verlagend is.De duurzame transitie van het verkeersbord heeft een evolutionair proces doorgemaakt. Een aantal jaren geleden begonnen producenten al met diverse experimenten, waarbij de focus lag op het gebruik van biobased materialen zoals bamboe en rijstvlies. Maar al snel bleek dat deze materialen niet altijd bestand waren tegen de uitdagingen van de buitenruimte en door de keuze van de grondstof niet her te gebruiken waren oftewel niet circulair waren

Via van Dalen innovatief met Gerecycled Aluminium Verkeersbord

Om de duurzame transitie van verkeersborden wel toekomstbestendig te maken, zijn enkele bedrijven begonnen met het ontwikkelen van unieke, circulaire en duurzame alternatieven.

Via van Dalen heeft hierin een voortrekkersrol ingenomen, met de ontwikkeling van verkeersborden gemaakt van 100% gerecycled aluminium (CirQ verkeersbord). Dit innovatieve alternatief heeft een veel lagere milieu-impact dan nieuwe aluminium verkeersborden.Zo kan elke beheerder toch een duurzame en circulaire keuze maken en bij de grondstof aluminium blijven, die van oudsher wordt toegepast.

Als pionier op het gebied van duurzame en circulaire innovatie heeft Via van Dalen een cruciale rol gespeeld in het  transformeren van de wereld van weg- en straatmeubilair. Met het 100% gerecycled aluminium verkeersbord laten we zien dat innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan. 
Samen kunnen we bouwen aan een wereld waarin onze straten niet alleen veiliger zijn, maar ook duurzamer en milieuvriendelijker. Laten we samen streven naar een toekomst waarin elke stap voorwaarts een stap is naar een groenere en betere wereld.

Lees in onze volgende blog hoe wij, vanuit de inkoopstrategie van Buyer Group Verkeersborden en Bewegwijzering, stappen hebben gezet naar het 100% gerecycled aluminium verkeersbord.