24 jaar ervaring

Markeer specialist van Nederland

Alle soorten belijningen, symbolen en kleuren

Efficiënt en kwalitatief

Bij Via van Dalen hebben we een uitgebreid aanbod aan markeerdiensten om aan al uw wensen te voldoen! Of het nu gaat om wegmarkering, parkeerplaatsmarkering, schoolpleinmarkering, sporthalbelijning of custom made / speciale markering.


We bieden verschillende soorten wegmarkering aan om het hoogst haalbare rendement voor onze opdrachtgevers te kunnen behalen uit de levensduur van elk product.

Wij maken gebruik van Thermoplast, koudplast, wegenverf- en 2 componenten verf. Onze markeringen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Naam(Vereist)

Gemeente Zoetermeer

Gemeente Zaanstad

Gemeente Leidschendam Voorburg

Gemeente Wijdemeren

Liander

Gemeente Medemblik

Gemeente Zevenaar

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Gemeente Hilversum

Gemeente Amersfoort

Gemeente Gooise Meren

Gemeente Zeist

Donker Groen

Wegmarkering laten aanbrengen

Samen kijken we naar de vereiste gebruiksduur, verwachte gebruiksintensiteit en of het gaat om permanente of tijdelijke wegmarkering. Op basis hiervan selecteren we de juiste markering en het geschikte materiaal, rekening houdend met de specifieke ondergrond.

Daarnaast bieden we uitgebreide diensten, waaronder advies, ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud van markeringen. Via van Dalen maakt gebruik van diverse materialen, waaronder straatverf, 2 componentenverf en koudplast evenals thermoplastische materialen.

Thermoplastische materialen zijn direct beschikbaar, het hele jaar door bruikbaar (ongeacht de weersomstandigheden), waardoor uw wegen altijd duidelijk gemarkeerd zijn.

Het laten aanbrengen van markering is een belangrijk aspect van verkeersbeheer. Het is essentieel om deze taak toe te vertrouwen aan een ervaren en professionele verkeerskundig dienstverlener, zoals Via Van Dalen. Wij hebben jarenlange expertise en staan bekend om onze uitstekende service op het gebied van wegmarkering.

Het belang van wegmarkering

Wegmarkering speelt een cruciale rol in het waarborgen van de verkeersveiligheid en het efficiënt organiseren van het verkeer op wegen en straten. Enkele belangrijke aspecten van markering zijn:

 • Veiligheid: Wegmarkeringen, zoals strepen, pijlen, en symbolen, helpen bestuurders om zich te oriënteren, rijstroken te volgen, en gevaarlijke zones te herkennen, wat de kans op ongelukken verkleint.
 • Verkeersstromen regelen: Markeringen, zoals haaientanden en stopstrepen, reguleren het verkeer op kruispunten en in drukke gebieden, waardoor een soepele verkeersdoorstroming mogelijk wordt.
 • Communicatie: Markeringen communiceren belangrijke informatie aan weggebruikers, zoals snelheidslimieten, overgangen naar andere rijstroken, en speciale verkeerssituaties.
 • Efficiëntie: Goed aangebrachte markeringen zorgen voor een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte op de weg, waardoor congestie wordt verminderd en de doorstroming van het verkeer verbetert.
 • Richtlijnen en standaarden: Markeringen volgen specifieke richtlijnen en standaarden om consistentie en uniformiteit op de weg te waarborgen, wat de voorspelbaarheid voor weggebruikers vergroot.

Het Proces van Wegmarkering Aanbrengen

Het proces van markeringen aanbrengen vereist zorgvuldige planning, nauwkeurige uitvoering en hoogwaardige materialen. Het omvat verschillende stappen, waaronder:

 1. Voorbereiding: Dit omvat het schoonmaken van het wegoppervlak, het afbakenen van de werkgebieden en het plannen van de markeringen.
 2. Toepassing: Markeringen worden aangebracht met gespecialiseerde apparatuur, zoals spuitmachines, sjablonen en reflecterende materialen.
 3. Droogtijd: Na het aanbrengen moeten de markeringen voldoende drogen voordat het verkeer wordt vrijgegeven.
 4. Inspectie: Na voltooiing wordt de wegmarkering geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de vereiste normen en specificaties.

Voordelen van wegmarkering laten aanbrengen door Via Van Dalen

 • Expertise: Via Van Dalen beschikt over ervaren specialisten die bekend zijn met alle aspecten van markering. We hebben kennis van de geldende richtlijnen en regelgeving, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw wegmarkering voldoet aan de hoogste standaarden.
 • Kwaliteit: De markeringen van Via Van Dalen wordt aangebracht met hoogwaardige materialen die langdurige slijtage en weersinvloeden weerstaan. Dit zorgt voor duurzaamheid en minimaliseert de noodzaak van frequente herstellingen of vernieuwingen.
 • Efficiëntie: Via Van Dalen begrijpt hoe belangrijk het is om de verkeershinder tot een minimum te beperken tijdens het aanbrengen van markeringen. Daarom werken ze snel en nauwkeurig, zodat de wegen zo min mogelijk tijd afgesloten hoeven te worden.
Weginspectie- en beheer van wegmarkering

Bij Via Van Dalen brengen we niet alleen uw markeringen in kaart, maar doen we dit ook op een digitaal geavanceerde manier. Deze nauwkeurige administratieve gegevens stellen u in staat om moeiteloos vast te stellen waar onderhoud in uw omgeving nodig is en waar onderhoud al dan niet frequent wordt uitgevoerd.

Bovendien wordt per haaientand, blok, VOP of lijn helder wat er vernieuwd of aangebracht moet worden. Ook kunnen wij de exacte lengte daarvoor berekenen. Dankzij deze gedetailleerde inzichten behoren overschrijdingen van budgetten tot het verleden.

In onze visie vormt kennis de brug tussen beheer en onderhoud. Wij bieden een totaal oplossing op het gebied van markeringen, bewegwijzering, inspectie en beheer. Door middel van onze digitale benadering kunnen wij efficiënt uw areaal beheren.

Het belang van Uw betrouwbare Partner voor markering en belijningenwegmarkering

Het aanbrengen van wegmarkering vereist expertise en nauwkeurigheid om ervoor te zorgen dat de markeringen voldoen aan de wettelijke normen en effectief zijn in het bevorderen van verkeersveiligheid. Het inschakelen van professionele markeringsspecialisten garandeert een kwalitatief hoogwaardig resultaat. Door samen te werken met een professionele verkeerskundig dienstverlener zoals Via Van Dalen kunt u ervoor zorgen dat uw wegmarkering voldoet aan de hoogste standaarden en periodiek wordt geïnspecteerd en onderhouden.

Veel gestelde vragen

Kan Via Van Dalen ook andere belijning aanbrengen, zoals fietspaden of parkeervakken?

Absoluut, wij bieden een breed scala aan belijningsdiensten, waaronder het aanbrengen van fietspadmarkeringen, parkeervakken en andere specifieke belijningen die passen bij de behoeften van uw gemeente.

Is het mogelijk om tijdelijke markering aan te brengen?

Ja, Via Van Dalen biedt ook diensten aan op het gebied van tijdelijke markeringen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij wegwerkzaamheden of evenementen. Tijdelijke wegmarkering zorgt voor duidelijke en veilige routes voor weggebruikers tijdens deze periodes.

Hoe vaak moet markeringen worden geïnspecteerd?

Het wordt aanbevolen om markeringen regelmatig te inspecteren, bijvoorbeeld eens per jaar. Regelmatige inspecties helpen gebreken vroegtijdig op te sporen en tijdig maatregelen te nemen.

Hoe lang blijft wegmarkering doorgaans zichtbaar?

De duurzaamheid van wegmarkering varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type wegdek en het gebruikte materiaal. Gemiddeld blijft wegmarkering zichtbaar voor een periode van 2 tot 5 jaar.

Meer weten?

Bent u op zoek naar hoogwaardige wegmakering?

Wij helpen u graag! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.