Wat is thermoplast wegmarkering?

Thermoplastische wegmarkering is een type wegmarkering dat wordt gebruikt op wegen en parkeerterreinen om verkeersstromen te geleiden, rijstroken te definiëren, en veiligheid en duidelijkheid te bieden aan weggebruikers. Het wordt vervaardigd uit thermoplastisch materiaal dat bij verhitting vloeibaar wordt en op het wegdek wordt aangebracht. Thermoplastische wegmarkeringen staan ​​bekend om hun duurzaamheid, slijtvastheid en langdurige prestaties, zelfs onder zware verkeersomstandigheden. Ze zijn ook goed zichtbaar, zelfs bij slecht weer of ’s nachts, wat de verkeersveiligheid verhoogt.

Bruikbaar voor verschillende toepassingen

Het materiaal is uitermate geschikt voor permanente markering van wegdekken zoals snelwegen, fietspaden, kruisingen, rotondes of bijvoorbeeld looppaden in bedrijfshallen. Bij Via van Dalen kunt u terecht voor kant en klare lijnen, pijlen, haaientanden, blokken, pictogrammen en verkeerstekens. 

U wilt de markering laten aanbrengen? Dat regelt Via van Dalen ook voor u! 

thermoplast wegmarkering

De voordelen van thermoplast wegmarkering ten opzichte van wegenverf

Thermoplastisch materiaal is de gebleken toekomst van wegmarkering en biedt vele indrukwekkende voordelen. Als duurzaam en innovatief materiaal wordt het steeds vaker gebruikt om de verkeersveiligheid en efficiëntie op wegen te verbeteren. Vele klanten kiezen voor dit product vanwege de volgende voordelen:

Verwachte levensduur 4 tot 7 jaar (afhankelijk van de verkeersintensiteit)

Thermoplast wegmarkering heeft een indrukwekkend lange levensduur, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor gemeenten en provincies. Afhankelijk van de verkeersintensiteit kunnen wegen met thermoplastische wegmarkering tot wel 7 jaar meegaan voordat er onderhoud nodig is. Dit betekent minder onderhoudskosten en minder verstoring van het verkeer.

Aan te brengen op verschillende ondergronden

Een ander voordeel van thermoplast wegmarkering is dat het kan worden aangebracht op verschillende ondergronden. Of het nu gaat om asfalt, beton of andere materialen, thermoplast kan worden aangebracht en goed hechten op diverse oppervlakken. Dit maakt het een veelzijdige keuze die geschikt is voor verschillende verkeerssituaties.

Zeer Duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van wegmarkering. Thermoplastisch materiaal is zeer duurzaam en kan extreme weersomstandigheden, zwaar verkeer en hoge belastingen weerstaan. Het materiaal blijft langdurig in goede staat, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden, waardoor het een betrouwbare optie is voor gemeenten en provincies.

Hoge anti-slip eigenschap

Een veilige weg is essentieel voor de verkeersveiligheid. Thermoplastische wegmarkering heeft een hoge anti-slip eigenschap, wat betekent dat voertuigen grip hebben op de markering, zelfs bij natte omstandigheden. Dit helpt slip- en valpartijen te voorkomen en draagt bij aan een veiliger rijervaring voor weggebruikers.

Weersbestendig

Wegen zijn onderhevig aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en hitte. Thermoplastisch materiaal is bestand tegen deze weersinvloeden en zal niet vervagen of verslechteren door blootstelling aan de elementen. Dit betekent dat de markering duidelijk zichtbaar blijft gedurende de hele levensduur, ongeacht de weersomstandigheden.

Overrijden van belijning is voelbaar

Een ander voordeel van thermoplastische markering is dat het overrijden van de belijning voelbaar is. Dit geeft bestuurders feedback over hun positie op de weg, waardoor de kans op ongelukken en het verlaten van de rijstrook wordt verminderd. Dit is met name nuttig in situaties waarin een nauwkeurige positionering van voertuigen cruciaal is, zoals bij het naderen van kruispunten.

‘s Nachts goed zichtbaar door de minuscule glasparels die erin zijn verwerkt

Thermoplast wegmarkering bevat kleine glasparels die licht reflecteren. Hierdoor blijft de markering ’s nachts goed zichtbaar, zelfs in het donker. Dit verbetert de zichtbaarheid voor bestuurders en draagt bij aan een veilige rijervaring, vooral op plaatsen waar weinig straatverlichting is.

Professioneel thermoplast markeringen laten aanbrengen

Schakel voor uw thermoplastische wegmarkering een gespecialiseerd bedrijf in. Bij Via van Dalen bent u verzekerd van een professionele aanpak die de overlast voor het overige verkeer tot een minimum beperkt. De kracht van Via van Dalen is dat zij al voor 1 haaientand of 1 verkeersdrempel kunnen komen, in tegenstelling tot de grote markeerbedrijven. Ook wordt het kleinschalige markeer werk op korte termijn uitgevoerd, waarbij de termijn vaak binnen enkele dagen tot 1 of 2 weken ligt. 

Een spoedklus? Geen probleem, onze planning ruimt daarvoor tijd in, ook in de avond of nachturen. 

FAQ

Is thermoplastische wegmarkering milieuvriendelijk?

Ja, thermoplastische wegmarkering is milieuvriendelijk. Het materiaal is duurzaam en gaat lang mee, wat resulteert in minder afval en vermindering van de impact op het milieu.

Hoe wordt thermoplastische wegmarkering aangebracht?

Thermoplastische markering wordt aangebracht door het materiaal te verwarmen totdat het smelt, waarna het op het wegdek wordt aangebracht. Vervolgens wordt het materiaal afgekoeld en stolt het, waardoor het stevig hecht aan het oppervlak.

Hoe lang duurt het aanbrengen van thermoplastische wegmarkering?

3. Hoe lang duurt het aanbrengen van thermoplastische wegmarkering?
De duur van het aanbrengen van thermoplastische wegmarkering hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het project en de complexiteit van het wegennetwerk. Over het algemeen kan het aanbrengen van thermoplastische markering relatief snel gebeuren, vooral vergeleken met andere methoden zoals verfmarkering.

Meer weten over thermoplast, of wegenverf of koudplast, neem dan contact met ons op.

Heeft u meer producten nodig om de verkeersveiligheid in uw stad of gemeente te vergroten? Neem dan een kijkje in onze webshop, klik hier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.