1

Plaatsing containers

Via van Dalen plaatst containers van gerecycled kunststof bij opdrachtgevers om de circulair herbruikbare verkeersborden te kunnen inzamelen.

De containers dienen voor het schadevrij opslaan en transporteren van de circulaire oude verkeersborden.

2

Inzamelen & vervoeren

Periodiek worden de containers opgehaald met elektrische bussen.

3

Selectie procedure

De circulair herbruikbare verkeersborden worden in Eemnes gecontroleerd op schade en hergebruik. Selectie op mate van schade.

4

Hergebruik klaar maken

Het circulair herbruikbare verkeersbord met minimale schade, wordt in ons magazijn opgeslagen tot afroep van de opdrachtgever.

4a

Re-Sign

De geschikte verkeersborden met meer dan minimale schade, worden op een ecologisch verantwoorde manier gereinigd en ontdaan van de oude signface.

Voordat de nieuwe folie op het bord wordt aangebracht, krijgt de voorkant eerst een frisse, gekleurde rand met water gedragen lak. Daarna wordt het bord voorzien van duurzame nieuwe folie, waardoor het er weer als nieuw uitziet. Vervolgens wordt het bord grondig geïnspecteerd volgens de geldende normen, verzendklaar gemaakt en naar de gemeente vervoerd.

5

Refurbishing

Bij het bestellen van refurbished verkeersborden wordt elk bord gereinigd en krijgt elk bord een nieuw reflecterend beeldvlak (signface) aan de voorzijde en een productiesticker aan de achterzijde met de productiedatum, leverancier en ons recycle logo.

Door het behouden van het oude beeldvlak (signface) voorkomen we nieuwe afvalstromen, wat resulteert in de laagste CO2 uitstoot en MKI waarde van gerefurbished verkeersborden. Vervolgens wordt het bord grondig geïnspecteerd volgens de geldende normen, verzendklaar gemaakt en naar de gemeente vervoerd of door onze montagedienst in de gemeente teruggeplaatst.

Bij Via van Dalen staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. We streven voortdurend naar innovatie en investeren in duurzame en circulaire producten. Onze investeringen zijn gebaseerd op geavanceerde technologieën die gericht zijn op milieu, energiebesparing, maatschappij, ergonomie en veiligheid. Via van Dalen staat bekend om het ontwikkelen en produceren van unieke, duurzame en volledig recyclebare verkeersborden, geleidebakens, bevestigingsbeugels en verkeerskegels.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over ons Refurbishing proces?

Neem dan gerust contact met ons op. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.