Leveren en montage weg- en straatmeubilair

Bij Via van Dalen begrijpen we dat veiligheid en communicatie cruciaal zijn in het verkeer, want verkeersongevallen willen we uiteraard helpen voorkomen.

Ieder object dat bijdraagt aan een verbeterde verkeersveiligheid heeft de juiste plaats op de weg nodig om te zorgen dat de regels kunnen worden nageleefd en de verkeersveiligheid situatie sterk verbetert. Daarom is het specialisme van onze plaatsingsdienst; Het plaatsen van de juiste bebording, wegmarkering, snelheid remmende maatregel of andere aanduiding, op de juiste verkeerskundige plaats.

Wilt u meer weten over onze montage oftewel plaatsingsmogelijkheden? Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u de meest geschikte oplossing te vinden voor uw weg- en straatmeubilair.

Het uitgevoerde werk wordt ook digitaal opgeleverd

De plaatsingsdienst van Via van Dalen levert het uitgevoerde werk niet alleen feitelijk op maar ook digitaal aan. Hierdoor werkt onze montagedienst voor u mee aan de nieuwe wetgeving van de data top 15, waarbij real time traffic informatie (RTTI) vanaf 1-1-2025 moet worden aangeleverd aan de NDW.

Elke plaatsing, verplaatsing of verwijdering met betrekking tot verkeersborden in de openbare ruimte moet in George (dataportaal NDW) door onze opdrachtgevers worden aangeleverd.

Bij Via van Dalen is daarover al meegedacht en wordt elke wijziging opgenomen in onze projectdatabase omgeving en als zodanig aan onze opdrachtgevers aangeleverd. Op eenvoudige wijze kan deze data in uw eigen beheersysteem worden opgenomen, waarna de data weer actueel is.

De levering en plaatsing van verkeersmaterialen en wegmarkering kan snel gerealiseerd worden dankzij de uitgebreide voorraad aan materialen in onze magazijnen. Denk daarbij aan verkeersborden, flespalen en buispalen, afzetmaterialen zoals verkeerskegels, bakens en hekwerken, bevestigingsmaterialen, verven t.b.v. wegmarkering, diverse afzetpalen, diamantkoppalen en verkeersspiegels.

Onze gediplomeerde montagedienst (VCA* – VCA** en BRL9101) is zowel projectmatig inzetbaar als structureel inzetbaar op het gebied van beheer en onderhoud van uw assets.

Natuurlijk komen onze montageploegen met elektrisch aangedreven bedrijfsbussen naar uw projectlocatie of gemeente. Bij Via van Dalen denken we niet alleen duurzaam maar doen ook echt duurzaam.

Wegbeheerders vertrouwen steeds vaker op onze gecertificeerde montagedienst om de risico’s op wettelijke aansprakelijkheid significant te verkleinen en zorg te dragen voor actuele oftewel real time traffic informatie (RTTI).

Beheer en onderhoud van uw weg- en straatmeubilair

Naast het leveren en monteren van weg- en straatmeubilair biedt Via Van Dalen ook professioneel beheer en onderhoud aan. We begrijpen dat het belangrijk is om objecten regelmatig te controleren en te onderhouden, zodat ze altijd in optimale staat verkeren.

Ons toegewijde team van professionals is volledig gediplomeerd volgens de BABW en RVV 1990. Daarnaast zijn onze monteurs gecertificeerd voor VCA (Veiligheid Checklist Aannemers), veilig werken aan wegen en BRL 9101. Hierdoor bent u gegarandeerd van vakkundig onderhoud en beheer van uw weg- en straatmeubilair.

Waarom?

Goed beheer en onderhoud is een specialisme en essentieel voor de verkeersveiligheid en de bewaking van het budget. Regulier onderhoud resulteert eveneens in een positieve uitstraling van de openbare ruimte en dient als visitekaartje van de gemeente. De eerste stap hierin is de inventarisatie, gevolgd door de tweede stap: de verkeerskundige inspectie. Op basis hier van kan de laatste stap worden gezet: het vervangen of reinigen van uw weg- en straatmeubilair.

Onderhoud van uw straatmeubilair

Straatmeubilair draagt sterk bij aan de beleving van de openbare ruimte. Bij straatmeubilair kunt u denken aan zitbanken, picknicksets, picknicktafels, parkmeubilair, afvalbakken, bloembakken en plantenbakken, betonnen zitelementen, geleide hekken, boom- en beschermbeugels, boombescherming en boomroosters. Via Van Dalen kan ook worden ingezet voor het onderhouden en reinigen van uw straatmeubilair.

Hoe beheren en onderhouden wij?

Het beheren en onderhouden van weg- en straatmeubilair vereist expertise en zorgvuldigheid. Bij Via Van Dalen hanteren we een gestructureerde aanpak om ervoor te zorgen dat al uw objecten in optimale staat blijven.

Ten eerste voeren we regelmatig inspecties uit. Onze specialisten controleren elk object grondig op eventuele beschadigingen, slijtage of andere gebreken. Indien nodig, worden reparaties direct uitgevoerd om problemen snel en efficiënt aan te pakken.

Daarnaast voeren we periodiek onderhoud uit om ervoor te zorgen dat alle objecten goed functioneren. Denk hierbij aan het schoonmaken van bijvoorbeeld verkeersborden, het controleren en vervangen van lampen in lantaarnpalen en het herstellen van beschadigde objecten.

Ons beheer en onderhoud is altijd gericht op het verlengen van de levensduur van uw weg- en straatmeubilair en het waarborgen van de veiligheid en het gemak van weggebruikers.

Elk element dat de verkeersveiligheid bevordert, moet op de juiste locatie worden geplaatst om ervoor te zorgen dat regels worden nageleefd en de algehele verkeerssituatie verbetert. Onze gespecialiseerde plaatsingsdienst zorgt ervoor dat de juiste bebording, wegmarkering, snelheidsbeperkende maatregelen en andere verkeersaanduidingen op de juiste verkeerskundige posities worden geplaatst.

Wilt u meer ontdekken over onze montagemogelijkheden?

Ons toegewijde team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u de optimale oplossing te vinden voor uw weg- en straatmeubilair.

Veel gestelde vragen

Wat voor soort weg- en straatmeubilair kan Via van Dalen leveren?

Via Van Dalen is gespecialiseerd in het leveren, plaatsen en monteren van diverse vormen van weg- en straatmeubilair. Denk hierbij aan verkeersborden, straatnaamborden, lantaarnpalen en nog veel meer. We hebben een breed assortiment aan objecten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en veiligheidseisen.

Hoe worden objecten op de juiste plaats geplaatst en gemonteerd?

Onze ervaren monteurs weten precies waar elk object het beste tot zijn recht komt. Ze houden rekening met factoren zoals zichtbaarheid, leesbaarheid en mogelijke obstakels. Door hun expertise en vakmanschap kunnen ze objecten optimaal laten communiceren met weggebruikers, wat bijdraagt aan de veiligheid op de weg.

Hoe onderhoudt Via Van Dalen het weg- en straatmeubilair?

Via Van Dalen biedt professioneel beheer en onderhoud aan voor uw weg- en straatmeubilair. We voeren regelmatige inspecties uit om eventuele gebreken snel te signaleren en te repareren. Daarnaast voeren we periodiek onderhoud uit om ervoor te zorgen dat alle objecten goed blijven functioneren. Zo verlengen we de levensduur van uw weg- en straatmeubilair en waarborgen we de veiligheid op de weg

Meer weten?

Bent u op zoek naar een verkeerskundig totaalleverancier?

Wij helpen u graag! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.