Duurzaamheid in verkeersbordenland

Ons team van monteurs vervangen dagelijks schade- en of afgeschreven verkeersborden in opdracht van gemeenten en provincies. Ook verkeersborden in nieuwe verkeerssituaties worden door ons team gemonteerd. We leveren en plaatsen voor veel gemeenten en provincies refurbished verkeersborden, PCR verkeersborden of biobased verkeersborden.

Verkeersborden van nieuw aluminium dragen namelijk op geen enkele wijze bij aan de klimaatdoelstellingen van ons kabinet en van de gemeentelijke besturen. Door de introductie van de Refurbished, Recyclaat en Biobased verkeersborden van onze leverancier Climate Signs bv kunnen er, op een verantwoorde wijze, duurzame beleidskeuzes worden gemaakt.

De door Climate Signs geproduceerde verkeersborden worden volledig op basis van CO2-neutrale beleidsdoelstellingen geproduceerd. Via van Dalen hergebruikt hiervoor bestaande verkeersborden die refurbished worden óf koopt verkeersborden in die geproduceerd zijn uit Biobased of regionale post-consumer recycled (PCR) kunststof grondstoffen.

De keuze voor biobased grondstoffen zoals olifantsgras, berenklauw, suikerriet of andere compound wordt ook veelvuldig door onze opdrachtgevers gemaakt, geleverd en geplaatst.

Dankzij het spuitgiet productieproces biedt Climate Signs en tevens Via van Dalen de unieke kans om de CO2-voetafdruk tijdens de productie van verkeersborden significant te reduceren en circulariteit te stimuleren.

Gegarandeerde kwaliteit van regionale grondstoffen zonder enige vorm van toxiciteit. Wij geven op deze manier een 100% innovatieve en unieke invulling aan het begrip duurzaam verkeersbord.