Duurzaam getrokken flespalen

11 voordelen van duurzaam getrokken flespalen

Duurzaam getrokken flespalen, u heeft ze vast op onze Linkedin voorbij zien komen. In dit artikel zullen we de cijfers presenteren en laten zien hoe de CO2-uitstoot kan worden verminderd door het gebruik van duurzame getrokken flespalen. Bij het bepalen van de cumulatieve CO2-uitstoot van een verkeerbordopstelling speelt de flespaal een belangrijke rol.

Cijfers en vergelijkingen van duurzaam getrokken flespalen

Een coil-coated aluminium verkeersbord stoot 56,67 kg CO2 uit, wat overeenkomt met €7,21 aan MKI-kosten. Daarentegen stoot een thermisch verzinkte stalen flespaal (L=4500 mm, incl. beugels) 66,26 kg CO2 uit, met een MKI-kost van €11,42. Dit betekent dat de totale CO2-uitstoot van een verkeersbordopstelling met een thermisch verzinkte stalen flespaal en een aluminium coil-coated verkeersbord 122,93 kg CO2 bedraagt. Dit komt overeen met de CO2-jaaropname van ruim 6 bomen, volgens gegevens van de Nationale Milieudatabase.

Duurzame oplossing: getrokken flespalen van gerecycled aluminium

Om de CO2-uitstoot van flespalen significant te reduceren en zink uitloging in de bodem te voorkomen, introduceren wij de getrokken flespaal van gerecycled aluminium. Deze flespalen zijn Cradle2Cradle gecertificeerd, wat betekent dat het materiaal volledig recyclebaar is en geen negatieve impact heeft op het milieu.

Voordelen gerecyclede aluminium flespalen:

 • Cradle2Cradle grondstof;
 • Geproduceerd conform de NEN 12899;
 • Verstevigde hals;
 • Licht gewicht (Arbo verantwoord);
 • Hoge constructieve sterkte;
 • Ongevoelig voor corrosie (kustgebieden);
 • Langere levensduur dan een thermisch verzinkte stalen flespaal;
 • Minder onderhoud;
 • Lage CO2-uitstoot;
 • Niet verzinkt waardoor er geen schadelijke stoffen in het milieu achterblijven;
 • Klimaat neutrale productieprocessen.

Bescherming en conservering

Om onze flespalen een optimale grond- en luchtconservering te geven, worden ze voorzien van een beschermende coating. Deze coating zorgt ervoor dat de flespalen bestand zijn tegen invloeden van de bodem en voorkomt corrosie en andere vormen van schade. Dit draagt bij aan een langere levensduur en vermindert de behoefte aan vervanging.

Bescherming:

 • Grondwater en bodemzuren;
 • Zouten onder/ boven maaiveld (kustgebieden);
 • Zandstralen (kustgebieden);
 • Maaibescherming;
 • Urine.

Flespalen zijn gemaakt van Aluminium conform de NEN 12899 met een verstevigde hals

Flespalen worden veel gebruikt in de verkeerskunde en spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid op de weg. De flespalen van Via Van Dalen zijn allemaal geproduceerd volgens de strenge richtlijnen van de NEN 12899, wat staat voor de Nederlandse Norm 12899. Deze norm stelt specifieke eisen aan de constructie, duurzaamheid en kwaliteit van flespalen.

Een van de belangrijkste kenmerken van onze flespalen is de verstevigde hals. Door deze versteviging zijn de palen minder weer- en schadegevoelig, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. Dit betekent dat onze flespalen bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals harde wind, regen en vorst.

De flespalen hebben een diameter van 76 mm aan de onderkant en verlopen geleidelijk naar een diameter van 48 mm aan de bovenkant. Dit zorgt voor een stabiele basis en maakt de paal stevig en robuust.

Om de bovenzijde van de flespaal af te sluiten, wordt gebruik gemaakt van een kunststof dop. Deze dop beschermt de paal tegen vuil, water en andere invloeden van buitenaf.

Bij Via Van Dalen leveren we de flespalen altijd met losse grondankers. Deze grondankers zorgen ervoor dat de flespalen stevig in de grond kunnen worden bevestigd, wat bijdraagt aan de stabiliteit en veiligheid van de palen.

Daarnaast willen we benadrukken dat wij ons als bedrijf bewust zijn van het belang van duurzaamheid. Mocht een flespaal in de toekomst niet meer nodig zijn, halen wij deze graag terug en voeren hem netjes voor u af. Op deze manier blijft de grondstof binnen de Nederlandse circulaire aluminiumcyclus, waardoor we samen een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. De flespalen zullen binnenkort verkrijgbaar zijn in onze webshop.

Meer weten over de duurzame gerecyclede aluminium flespaal? Neem dan contact op via info@viavandalen.nl of via +035–6421204.