Home > Projecten > Projecten > Markering rondom afzetpalen op fietspaden

Projecten: Markering rondom afzetpalen op fietspaden

Afzetpalen op fietspaden kunnen een goedkope en effectieve manier zijn om auto's te weren, maar ze zijn ook een bron van discomfort en onveiligheid. Jaarlijks raken een paar honderd fietsers ernstig gewond als gevolg van aanrijdingen tegen afzetpaaltjes.

Volgens de CROW-aanbevelingen mogen wegbeheerders alleen afzetpalen in fietspaden toepassen als dit strikt noodzakelijk is.

Via van Dalen BV heeft op een aantal locaties een proefopstelling gemaakt, met als doel afzetpalen  die in het midden van fietspaden zijn geplaatst beter zichtbaar te maken.

We brengen aan beide zijden van de afzetpaal  in een punt met een lengte van minimaal 5000 mm, een laag van ongeveer 3 mm dik 2K Koudplastwegmarkering op de ondergrond aan. In deze nog vloeibare laag Koudplastik drukken we om de 20 cm een blokje Prefab Ribline  markering 150 x 45 x 8 mm ( lxbxh ) RAL 9016 ( verkeerswit ).

De Prefab Ribline blokjes zijn voor de optimale zichtbaarheid in het donker aan de bovenkant voorzien van glasparels. Vlak voor en achter de afzetpaal brengen we aanvullend een wegdekreflector met 2 LED lampen per unit aan. Deze wegdekreflectoren schijnen richting de tegemoet rijdende fietsers en verlichten de afzetpaal. De LED lampen zijn vanaf minimaal 200 meter afstand zichtbaar.

Op deze manier is er een duurzaam en voor ( brom ) fietsers duidelijk zichtbare ribbelmarkering aangebracht.  Het materiaal is eenvoudig en snel in diverse kleuren aan te brengen, waardoor de kosten zeer beperkt blijven. 

Het onderstaande informatieve filmpje laat u zien hoe wij te werk gaan:

Wat deden wij nog meer voor Projecten