Home > Projecten > Projecten > Glow in the Dark

Projecten: Glow in the Dark

Glow in the Dark Verf:

Foto 1: Volledig voorzien van coating (daglicht)
Foto 2: Volledig in het donker
Foto 3: Koplamp en achterlicht voorzien van coating (daglicht)
Foto 4: Koplamp en achterlicht in het donker  

Via van Dalen BV heeft in samenwerking met ingenieursbureau Megaborn opdracht gekregen om in 10 gemeenten ( regio Uden ) 40 stuks witte fietssymbolen te voorzien van luminicerende verf ( Lightcoating ) en te plaatsen op donkere fietspaden, in het kader van de campagne verlichting op de fiets.

Voor de eerste presentatie in Uden hebben we 2 fietssymbool voorbeelden samengesteld. Een fietssymbool hebben we geheel  voorzien van luminicerende Seramic Lightcoating, en de andere alleen de koplamp, achterlicht en lichtbundels ( zie afbeeldingen licht en donker ).

De lichtgevende verf / coating is opgebouwd uit natuurlijke pigmenten welke daglicht of kunstlicht kunnen absorberen. De coating  neemt overdag licht op en geeft deze 's nachts weer af. De mineralen in deze coating zorgen ervoor dat licht uit iedere lichtbron wordt opgeslagen en vrijgelaten. In het donker, geeft het pigment een geel-groen licht. Dit natuurkundige effect duurt vele uren. De luminicerende coating heeft een zeer hoge slijtvastheid ( 10 jaar ) en wordt in een laagdikte van 500 mu aangebracht.

Glow in the Dark coating is vooral op locaties toe te passen waar het niet wenselijk is om stroom verslindende openbare verlichting te plaatsen en waar men lichtvervuiling probeert te voorkomen. Hoe donkerder de omgeving des te beter zorgt Glow in the Dark coating voor de visuele begeleiding. De coating kan op bestaande markering worden aangebracht, waarmee de zichtbaarheid bij duisternis sterk verbetert.

Veiligheid op de openbare weg en met name op fietspaden in het buitengebied is van groot belang. Vooral bij duisternis komen er veel eenzijdige ongevallen voor  onder fietsers omdat men de loop van het fietspad niet goed kan waarnemen. Daarom zetten wij ons in om door middel van Glow in het Dark coating en Solar LED verlichting onze dienstverlening te vernieuwen en te verbeteren.

Onze luminicerende coating en Solar LED producten zijn energieneutraal, dus zeer geschikt voor toepassingen in de openbare ruimte.

Overal in Nederland is passieve belijning en reflectie aangebracht. De komende jaren zullen steeds meer gemeenten en bedrijven actieve ( Glow in the Dark ) belijning en Solar LED verlichting in de openbare ruimte gaan toepassen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Via van Dalen kan u adviseren over welke producten hiervoor geschikt zijn en het vervolgens voor u aanbrengen. 

Wat deden wij nog meer voor Projecten